Nešvaistysim laiko ilgoms įžangoms, nes šiųmetis Dundulio ‘ragių, kaip mes juos meiliai praminėm, derlius tik ir prašosi kuo greičiau aprašomas. Juolab kad nespėjome jų paragauti prieš rašydami lietuviško žiemiško alaus apžvalgą. Specialiai žiemos saulėgrįžai išvirtas alus šiemet pasirodė ypač geras, šauniai subalansuotas. Belieka tikėtis, kad kitąmet bus dar įspūdingiau!

Juodaragio, 6,66 % ABV gruitas.

dundulio

Išvaizda: Drumstas pieniško šokolado spalvos kūnas su neaukšta kremine rusva puta.

Aromatas: Ryški kraujažolė, fone sukiojasi duonelė.

Skonis: Kraujažolė ir čia ryški, bet ne dominuojanti. Žolelių kartumas ir salyklo salsvumas smagiai sugula draugėn. Ir šiame aluje šmėkštelėjo dunduliška kakava – malonu!

Gomurys: Tinkamai gazuotas ilgai išliekančio skonio alus.

Bendras įspūdis: Gerai subalansuotas, tvirtas, bet tuo pačiu švelnus alus. Rodos, gertum ir gertum, bet štai ragus jau rodo kitas elnias, skubam ragauti ir jį!

Devyniaragio, 9 % ABV braggot (alaus midus)

dundulio

Išvaizda: Poskaidris tamsaus gintaro spalvos kūnas su aukšta korėta puta, kuri gana greitai nusėdo.

Aromatas: Medus, žinoma, medus! Kriaušių žievelė, meduolinis pyragas, gvazdikėliai – saldus ir labai malonus aromatas.

Skonis: Priešingai nei aromatas, skonis nėra vien tik saldus. Yra čia ir medaus, ir gvazdikėlių, ir kardamono, ir vaisiškos pikio rūgšties. Visa tai dailiai sujungia tvirtas salyklinis pagrindas.

Gomurys: Gazuotas vidutiniškai, labai ilgai išliekančio skonio alus.

Bendras įspūdis: Šis alus taip pat švelnus, bet midaus charakteris duoda jam papildomo svorio. Subtilus, daugiasluoksnis alus, atvėręs Ignei akis: pasirodo, alus su medumi gali būti skanus! Taip, tikrai, oficialiam medaus nemėgėjų klubui priklausanti Ignieška, gurkšnodama Devyniaragį, dūsavo, čepsėjo ir gailėjosi, kad tenka juo dalytis su Pauliumi.

Pastaba: Alus ragautas 2017-01-01