Bread and Beer

Fresh bread and pints of beer

lten

Lietuviškas alus: Dundulio DeJAVU

Prieš porą metelių iš sostinės persikraustėme į Klaipėdos rajoną. Iki šiol sulaukiame klausimų: Na, kaip ten, ar įsikūrėt, ar apsipratot? Iki šio pavasario vis galvą laužydavom, kaip atsakyti. Na, negali sakyti, kad jau visai savas, bet kojas kaip ir apšilome, susigyvenome ir įsigyvenome. Bet štai per pastaruosius mėnesius pastebėjom tokį dalyką, reiškinį, kuris tikriausiai byloja, kad savo miestelyje ir Klaipėdoje jau pradėjome šaknytis. Mat mus atpažįsta barų, alaus pilstyklų ir parduotuvių darbuotojai. Nežinia, gerai čia ar blogai, bet kai pasitinka su šypsena, kai džiaugsmingai praneša: Va, naujas alus, kaip tik pajungėm!, – pasijuntam labai smagiai. Taip buvo ir aną ketvirtadienį, kai išsiruošę pirkti stauto namo grįžom dar ir su kvietiniu DeJAVU. Beje, apie jį nieko negirdėjom ir nesuuodėm, todėl iš pardavėjos žodžių supratom, kad čia naujiena (?). Gal klystam, tada pataisykit, nes šiaip Dundulio produkciją skersai išilgai žinom.

Gerai, pakaks istorijų, metas ragauti.

Stilius: Kvietinis
ABV: 5,0 %

Išvaizda: Ant drumsto molio spalvos kūno labai trumpai teužsilaikė balta žema puta. Šitoj vietoj pasidarė neramu.

Aromatas: Daug kvietinio alaus mielių sukurtų bananiškų natų. Kvapas salsvas ir ryškus, iškart pataisė nuotaiką.

Skonis: Truputį salsvas, truputį gaiviai rūgštus, kaip ir priklausytų kvietiniui. Gurkšnio gale pajutome citrusinių vaisių žievelių užuominą ir lengvą kartumą.

Gomurys: Vidutinės karbonizacijos ir netuščio kūno. Rodėsi, lyg po gurkšnio liežuvis šiek tiek tuo drumstumu apsiveltų, bet čia tik 1/2 mūsų, kita pusė nieko tokio nejuto.

Bendras įspūdis: Nei gerai, nei labai blogai. Aromatas geras ir tvirtas, skonyje natos įdomiai susilieja ir pereina, bet nepavadintume šio alaus išskirtiniu. Beliks vėl ir vėl ragauti ir žiūrėti, koks jis rodysis kitokiomis progomis/ kitokios nuotaikos.

© 2019 Bread and Beer. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.