Bread and Beer

Fresh bread and pints of beer

lten

Lenkiškas alus: du kvietiniai iš už sienos

Pakalbėkim apie kvietinį alų. Vėl! Ne, mes ne kokie kvietinio sektantai, kožną pilnaties sekmadienį atnašaujantys kviečių gubų dievams, ar šio alaus stiliaus fanatikai. Tiesiog taip išėjo, kad pastaruoju metu teko paragauti dviejų skirtingų lenkiškų kvietinių alų. Ir abiem nusivilti.

lenkiškas alus

Pirmas: Okocim PszeniczneABV: 5,0 %

Išvaizda: Poskaidris šiaudų spalvos kūnas su balkšva gana ilgai besilaikančia puta.

Aromatas: Jaučiasi rūgštelė, išlenda ir kvietys, bet pats aromatas silpnokas ir nelabai malonus.

Skonis: Rūgštelėjęs ir vandeningas. Nieko gero.

Gomurys: Skonis laikosi labai trumpai, o alus nemažai gazuotas.

Bendras įspūdis: Jokio skonio alus, tokių pilnos visos apatinės parduotuvių lentynos. Vos gurkštelėjus atrodė, kad bus neblogai, bet bokalui tuštėjant apėmė liūdesys ir savigaila.

lenkiškas alus

Antras: Amber PszeniczniakABV: 5,2 %

Išvaizda: Skaidrokas šviesaus gintaro spalvos kūnas su balta korėta neilgai užsilaikiusia puta.

Aromatas: …kaip kvietinio. Jis gaivus, rūgštokas, gana paprastas.

Skonis: Čia jaučiasi nemažai rūgštelės ir kvietinio salyklo, bet kūnas tuštokas ir nekabinantis.

Gomurys: Alus vandeningas, nemažai gazuotas. Skonis išlieka vidutiniškai ilgai.

Bendras įspūdis: Kaip kvietinis šis alus per silpnas, per menkos kategorijos. Norėtųsi pilnesnio, apvalesnio skonio.

© 2019 Bread and Beer. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.