… arba Keturios mažos pelėdikės. Sužinoję apie vieną ar kitą alaus naujieną mes dažniausiai nieko nelaukiam ir lekiam į Klaipėdą jų ieškoti. Anksčiau neretai grįždavom nosis nukabinę – kas Vilniuj kitų jau ragauta, uostamiesčio dar būna nepasiekę. Šitų japoniškų pelėdikių mes kantriai porą dienų palaukėm ir tik tada išsiruošėm į medžioklę. Grįžom ne tuščiom – su keturiais vienetais. Nusprendėm ragauti po du ir taip pamažu aprašyti.

Hitachino Nest alūs verdami darykloje Kiuchi Brewery, kuri kadaise pradėjo nuo sakės, o šiuo metu JAV, Azijos šalyse, Europoje ir Australijoje žinoma ir kaip įdomaus alaus virėja.

Pradėkime nuo Red Rice Ale – alaus su raudonaisiais ryžiais.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stilius: Specialios technologijos/ Belgiškas šviesus stiprusis elis
ABV: 7,0 %

Išvaizda: Drumstokas rausvai rudas alus su balta korėta greitai nusėdančia puta. Iš pažiūros nemažai gazuotas. Alaus atspalviai mums primena greipfrutus.

Aromatas: Sunku aprašyti išraišką, atsiradusią mūsų veiduose vos tik pauosčius alaus. Sumišimo persmelktas liūdesys? Kaip jums alus, kvepiantis liūdesiu? O jei rimtai, alutis kvepėjo sūriai, dvelkė jūra ir nori lapais, tik kažkur gilumoje žaidė salsvumas.

Skonis: Ir vėl tas sumišimas! Alus sausas, neališkas, netgi pikantiškas. Silpnas kartėlis, šiek tiek salykliškumo… ir daug nenusakomo skonio, kuris mums labai patiko.

Gomurys: Sausas neilgai užsilaikančio skonio vidutiniškai gazuotas alus. Labiausiai jame sukrečia miltingumas, tikriausiai paliktas tų raudonųjų ryžių.

Bendras įspūdis: Labai įdomus, netradicinis, išskirtinis alus. Nepavadinsi jo sesijiniu. Kitiems tas jo pikantiškumas gali pasirodyti net per smarkus ar atgrasus, bet paragauti tikrai verta.

Toliau į taurę keliauja Real Ginger Ale, alus su imbieru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stilius: Alus su prieskoniais, žolelėmis, daržovėmis
ABV: 8,0 %

Išvaizda: Poskaidris karamelės spalvos kūnas su puria rusvoka puta. Atrodo nemažai gazuotas. Puta laikosi gana ilgai.

Aromatas: Čia, be abejo, dominuoja imbieras. Malonus, bet neužgožiantis, leidžiantis prasiskverbti ir karamelės natoms.

Skonis: Švelnus gomurio nerėžiantis imbieras. Justi, kad jis dėtas tikras ir šviežias. Imbieras maloniai susilieja su deginto cukraus natomis, bet vis dėlto tvirtai dominuoja.

Gomurys: Stebėtina, bet alus gana švelnios tekstūros, tik gale gomurį pakutena nedidelė karbonizacija. Saldus, bet neblogai subalansuotas gana ilgai išliekančio skonio alus.

Bendras įspūdis: Kažkas Facebook rašė, kad šitas alus neskanus. Mūsų manymu, tai puikus pavyzdys imbieru gardinto alaus – prieskonis ne sintetinis, švelniai dominuojantis. Žinoma, jei nepatinka prieskoniuoti alūs arba imbieras, šita pelėdikė taip pat nepatiks. Bet jei imbierą mėgstate, alų turėtumėte įvertinti palankiai.