Išsirinkti, kokį alų gurkšnojant pasitikti Naujuosius metus, buvo sunki, bet smagi užduotis. Vien todėl, kad, kaip paaiškėjo, mūsų tame menamame alaus rūsyje yra daugybė nuostabių alų! Aaaa, kaip išsirinkt??? Sprendimą palengvino Jam Session – jei jau kvadrupeliai, tai kvadrupeliai, bus įdomu palyginti. Prisiminėm, kad pavasarį parsivežėm iš Belgijos Straffe Hendrik Quadrupel, ir nutarėm: metas jį atsikimšti! Ir tai buvo puikus sprendimas, nes 2016-ieji mums prasidėjo labai skaniai.

Stilius: kvadrupelis
ABV: 11%

Išvaizda: Tamsiai rudas kūnas su vyšniniais atspalviais, aukšta puri ilgai tverianti puta. Toks nuostabus vaizdelis tik patvirtino mūsų spėjimą, kad Raudonoms Plytoms tiesiog nepasisekė išvirti apetitiškai atrodančio kvadrupelio ir taurė čia nesvarbi.

Aromatas: Labai malonus ir sodrus, su švelnia rūgštele, ryškia karamele, gaiviomis uogomis bei vaisiais.

Skonis: Iš pradžių užplūsta rūgštelė, po kurios įsivyrauja intensyvus degintas cukrus. Alkoholio aluje nesijaučia, todėl gerkle jis slysta maloniai. Tiesa, alus tirštokas, lipnus, taigi nori nenori jį tik pasimėgaudamas gurkšnoji.

Gomurys: Gerai užgazuotas ilgai išliekančio skonio alus.

Bendras įspūdis: Mums šitas alus patiko. Intensyvus, bet kartu subtilus. Saldus, bet ne šleikščiai saldus. Žodžiu, maloniai subalansuotas kvadrupelis. Įdomu tai, kad visi Briugėje įsikūrusios daryklos De Haalve Maan alūs turi panašią natelę. Jutome ją ir Straffe Hendrik Wild (nuostabus alus!), ir Straffe Hendrik Heritage (taipogi geras alus, kurio butelį dar turime; jo įsigyti galima ir Lietuvoje, restoranuose Rene). Ją tikriausiai lemia mielės, suteikiančios savaiminės fermentacijos pojūtį. Šitas alus papuošė mūsų Naujųjų metų sutiktuves ir padėjo pamiršti ne tokį įspūdingą lietuvišką produktą.

Pastaba: Alų ragavome 2016-01-01