Susitiko kartą trys daryklos: Dundulis iš Lietuvos, Malduguns iš Latvijos ir Tanker iš Estijos, – ir nusprendė išvirti alų, skirtą 26-sioms Baltijos kelio ir 25-sioms trijų Baltijos valstybių nepriklausomybės metinėms. Kaip tarė, taip ir padarė ir pristatė savo tautiečiams rūkytą gintarinį elį, pagardintą kadagių uogomis. Visą istoriją gražiai papasakojo Dundulis, todėl mums belieka pasidžiaugti tokiu išradingu alumi. Ir rūkytas, ir gintaru užburtas, ir su ruginiu salyklu, ir net Baltijos jūros šlakeliu pašventintas. Tokios idėjos ir yra craft alaus rinkos varomoji jėga. Smagu, kai alus stebina, glumina, meta iššūkį. Mes šitą iššūkį priėmėm ir paragavom Baltijos kelio alaus.

Baltijos kelias alus

Stilius: rūkytas gintarinis elis
ABV: 5,6 %

Išvaizda: Drumstas purvinai rudas kūnas su rusva korėta greitai nusėdusia puta.

Aromatas: Subtilios rūkyto salyklo natos, švelnus salsvumas ir nežymi rūgštelė.

Skonis: Pirmiausia pasijunta salykliškas salsvumas, įkandin kurio žengia gana ryškus kartumas. Ir tik po antro, trečio gurkšnio galugerklyje pamažu įsivyrauja rūkytas salyklas, bet taip maloniai, neįkyriai, švelniai.

Gomurys: Alus įdomus. Iš pradžių švelnus ir minkštas, po to kartumas (kaip spėjam, kadagių sutvirtinti apyniai) gana smagiai rėžia per gomurį.

Bendras įspūdis: Alus, kurio tikrai verta paragauti. Daugiau nei tas 0,33 l buteliukas vargu ar norėsis, bet tai įdomus, šiek tiek kreizi alus. Tiesa, skoniai rodėsi kiek pakrikę, todėl vieną buteliuką pasilikom vėlesniam laikui. Žiūrėsim, kaip tas alus pasikeis.